Har man bare en vis alder, kan man huske tilbage på dage som Langfredag, Påskedag og andre helligdage som ret så døde. Ikke mindst Langfredag var tidligere kendt for, at den dag var alt fra købmanden til isboden og alle forlystelser lukkede. Det eneste, der havde åbent, var kirken.
I dag er der ikke længere nogle dage, der er præget af total nedlukning, og vil du i byen og more dig, så er der masser af musikalske begivenhed og andre events at gå til.
De forskellige helligdage er blevet til dejlige fridage, hvor vi kan nyde livet sammen med familie og venner, mens vi lytter til musik i parken eller besøger steder Tivoli i København eller Tivoli Friheden i Aarhus og får indtryk fra live musik med hjem i erindringen.
Under de seneste halvandets års særlige forhold, som skyldes udbruddet af coronavirus, har alting naturligvis været anderledes, men nu åbner samfundet igen, og vi vil igen kunne gå til forskellige musikbegivenheder og events også på de forskellige helligdage.
Grundlovsdag – en festdag
En særlig dag blandt de danske helligdage er Grundlovs dag den 5. juni, hvor vi fejrer, at Danmark i 1849 fik en grundlov, der afskaffede det enevældige monarki og gav os en mere demokratisk styreform. Selv om der de første mange år var kraftige restriktioner på, hvem der kunne stemme og dermed få indflydelse på politikken, var grundloven et skridt i retning mod det demokrati, vi har i dag.
Du kan bruge dagen til for eksempel at tage på turne mellem de forskellige barer og cafeer, hvor der i dagens anledning bliver arrangeret live musik eller andre former for kunstneriske events. Er vejret godt, er der naturligvis også mulighed for at møde andre i parker og på torve og pladser, hvor der også tit vil være arrangeret taler, events og musikbegivenheder.
Grundlovsdag er en dag, hvor vi løfter os ud over uenighederne og fejrer, at vi Danmark har meget at være fælles om. Brug dagen til at hygge jer sammen med familie og venner og oplev kunst, musik og anden kultur ved en af dagens mange events.